Zo vader, zo zoon: Michel & Dylon Jansen

Weet je wat wij als familiebedrijf nu écht bijzonder vinden? Wanneer nieuwe generaties elkaar opvolgen binnen hetzelfde bedrijf. In “zo vader, zo zoon” spreken we dakvernieuwers van Weijerseikhout die – naast collega’s – ook familie zijn. Michel Jansen (56) en zijn zoon Dylon Jansen (19) werken allebei als dakvernieuwer bij Weijerseikhout. Benieuwd hoe dat zo gekomen is? Je leest het hier.

Samen in hetzelfde team

Vader Michel werkt al een lange tijd bij Weijerseikhout. “Ik was zo’n 20 jaar oud toen ik hier begon met werken. Dat is inmiddels al meer dan 30 jaar geleden. Zo lang geleden dat Lars Weijers – nu de algemeen directeur van Weijerseikhout – nog op school zat en is tijdens vakanties met mij meeging naar klussen.” Na een uitstapje naar een ander bedrijf, is Michel inmiddels alweer 3,5 jaar terug bij Weijerseikhout. En dat bevalt hem goed! Zo goed, dat hij zijn zoon gevraagd heeft om ook te komen werken bij Weijerseikhout. En zo gezegd, zo gedaan: vorig jaar augustus is Dylon gestart in hetzelfde team als zijn vader.

Jong geleerd, oud gedaan

Met zijn achtergrond als hovenier was op het dak staan voor Dylon wel even wennen. “Tussen het werken op de grond en werken op het dak zitten grote verschillen. Ik had wel even tijd nodig om hier meer gevoel in te krijgen.” Toch is Dylon blij met zijn keuze om over te stappen. “Ik was op zoek naar iets anders, een nieuwe uitdaging. Daarbij vond ik het werk dat mijn vader doet altijd al interessant.” Logisch, want Michel nam zijn zoon al vanaf zijn 13e mee naar de bouwplaats. Michel: “Ik bracht hem regelmatig mee naar verschillende klussen. Hij vond het toen al super om mee te helpen!”

Werken & plezier maken

Michel vond het belangrijk dat Dylon bij hem in het team kwam werken. “Ik wil hem zelf het vak leren”, vertelt Michel. “Laatst heb ik hem nog laten zien hoe je dambordsgewijs pannen haakt. Na een paar keer oefenen had ook Dylon door hoe het trucje in elkaar steekt.” Ondanks dat Dylon dankbaar is voor de hulp van zijn vader, zegt hij wel eerlijk: “Af en toe denk ik wel eens: ‘kan je niet even je mond houden?” Niet gek, want vader en zoon werken én wonen nu samen. Michel: “Zo veel op elkaars lip zitten zijn we niet gewend.” Toch is de goede band die ze al hadden alleen maar versterkt. Komende zomer genieten ze samen van de bouwvak in een villa mét zwembad op Ibiza.

Volop in ontwikkeling

Twee jaar geleden heeft Michel zijn hijscertificaat gehaald. “Werken met een kraan is echt mijn ding, maar ik ben zeker niet te beroerd om mijn collega’s te helpen met andere werkzaamheden.” Ook Dylon werkt druk aan zijn eigen ontwikkeling. “Sinds kort ben ik een opleidingstraject gestart via Weijerseikhout. We zijn nu bezig met de laatste module van niveau 2 en niveau 3 staat ook al op de planning.” Toch leert hij het meeste uit de praktijk. Zijn vader sluit zich hier volledig bij aan en komt met de wijze woorden: “Je moet je ogen de kost geven. Door goed te kijken leer je het meest.”

Onderdeel van het bedrijf

Beide mannen werken met heel veel plezier bij Weijerseikhout. Michel: “Werken bij Weijerseikhout is nu nóg beter dan vroeger. Er zijn maar weinig bedrijven die doen wat Weijerseikhout voor haar medewerkers doet. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe kleding en de eindejaarbonus. We hebben echt niks te klagen!” Ook zoon Dylon is te spreken over Weijerseikhout als zijn nieuwe werkgever. “Je wordt goed ontvangen en bent direct onderdeel van het bedrijf. Als je op kantoor komt herkent iedereen je.”

Meer verhalen met klasse