Werken & leren

Bouw aan jouw toekomst

Wil jij buiten aan de slag en tegelijkertijd een goed maandsalaris verdienen? Wij helpen je in no-time het dak op: met of zonder diploma. Aan de hand van verschillende praktijkmodules leren we je hoe dakrenovatie op hoog niveau eruitziet. Zo maak je kennis met diverse soorten daksystemen, leer je hoe het plaatsen van zonnepanelen werkt én weet jij – na het afronden van de opleiding – hoe je zelf een dakkapel plaatst. Iets voor jou?

Leren & geld
verdienen

Kies je voor Weijerseikhout dan kom je te werken in één van onze leerteams. Dit is jouw vaste team waarmee je samenwerkt op een project. Zij kunnen niet wachten om je te leren kennen en laten je graag kennis maken met het vak. Gewoon leren door het te doen dus. Bevalt het werken met je handen goed? Dan krijg je de kans om in te stromen in een niveau 2 en/of niveau 3 opleiding via Gaan in de Bouw.

 

MBO-niveau 2 of 3 diploma

Start jij met de opleiding? Dan volg je elke 2 maanden – samen met een groep collega’s – een praktijkmodule in het opleidingscentrum in Horst, Limburg. Iedere vakmodule staat in het teken van een nieuw onderwerp, denk bijvoorbeeld aan: veilig werken op hoogte, brandveiligheid of werken met zink. De module duurt twee tot vijf werkdagen en wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Zijn alle modules succesvol afgerond? Dan ontvang je een officieel Europees erkend branchediploma. Bovendien krijg je na het behalen van alle vakmodules de mogelijkheid het diploma om te zetten naar een officieel MBO-diploma. Hiervoor volg je via een EVC-traject nog wat extra vakken waaronder Nederlands, rekenen en basisvorming. Zo bouw jij aan jouw toekomst bij Weijerseikhout!

Veelgestelde vragen over ons leerwerk-traject

Moet ik zelf (bij)betalen om deel te kunnen nemen aan de opleiding?

Nee. Bij Weijerseikhout investeren we graag in goede mensen. Dit betekent dat wij de opleiding financieren, dat je deze tijdens werkdagen volgt en dat je gewoon doorbetaalt krijgt. Andersom verwachten we natuurlijk wél dat jij je best doet om er een succes van te maken!

Hoelang duurt de opleiding?

In totaal duurt de opleiding 2 jaar. In het eerste jaar rond je de niveau 2 opleiding af en in het tweede jaar niveau 3. Elk niveau bestaat in totaal uit vijf vakmodules. Dit betekent dat je 1x per twee maanden – 2 tot 5 werkdagen – een module volgt op het opleidingscentrum in Horst. Tussen de modules door ga je in praktijk aan de slag met wat je geleerd hebt!

Wat ga ik verdienen?

Als leerling dakspecialist bij Weijerseikhout verdien je tussen de €2.500 – €3.000 bruto per maand, afhankelijk van of je relevante ervaring hebt. Tijdens de opleidingsdagen krijg je gewoon doorbetaald. Ook vergoeden we de reiskosten van en naar het opleidingscentrum toe. Als je de opleiding hebt afgerond bespreken we tijdens jouw jaargesprek welke groei je in praktijk hebt doorgemaakt. Ook een mogelijke verhoging in salaris bespreken we tijdens dit gesprek.

Wat als ik de opleiding niet haal?

Om te toetsen of het werk echt iets voor jou is werk je eerst een tijdje mee voordat je met de opleiding start. Natuurlijk kan het gebeuren dat je bepaalde modules niet gelijk de eerste keer haalt. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om te herkansen. Tot nu toe is dit bij al onze collega’s gelukt, dus jou gaat het vast ook lukken! Goed om te weten is dat je voor het volgen van de opleiding een opleidingscontract tekent. Mocht je écht willen stoppen met de opleiding dan betaal je dit – deels – terug.

Welke begeleiding krijg ik?

In het leerteam krijg je een leerbegeleider toegewezen. Deze collega is jouw eerste aanspreekpunt in praktijk en is op de hoogte van de module(s) die je volgt. Hij helpt jou om je alle vaardigheden van een dakspecialist eigen te maken. Samen met jouw leerbegeleider en onze personeelsbegeleider evalueer je regelmatig hoe het met je gaat. Heb je een bepaald onderdeel nog niet helemaal onder de knie? Dan bepalen jullie samen wat er nog nodig is om de module volledig te beheersen.

Stuur ons je sollicitatie!

Naam(Vereist)
Akkoord bewaren gegevens(Vereist)