Van dakspecialist naar verreikerchauffeur

In “verhalen met klasse” vertellen collega’s van Weijerseikhout een persoonlijk klasse verhaal. Dit keer is het de beurt aan Hennie Janssen (60), die al bijna zijn hele leven bij Weijerseikhout werkt. De afgelopen jaren heeft hij – als allereerste – de overstap van dakspecialist naar verreikerchauffeur gemaakt. Waarom heeft Hennie deze overstap gemaakt? En hoe bevalt het hem? Je lees het in verhalen met klasse!

Een leven lang werken bij Weijerseikhout

Al sinds Hennie het zich kan herinneren werkt hij bij Weijerseikhout. Toen hij als 19-jarige de LTS verliet, is hij direct bij de dakvernieuwer aan de slag gegaan. En met veel plezier, hij werkt al bijna zijn hele leven bij het familiebedrijf.
In zijn gehele loopbaan is hij er slechts één keertje 1,5 jaar tussenuit geweest. Zo vertelt Hennie: “Bij Weijerseikhout kreeg ik veel meer vrijheid in mijn werk dan in die 1,5 jaar dat ik bij een andere werkgever werkte. Alle reden dus om terug te komen!”

Een ongelukkig moment

En de afgelopen jaren verliep alles van een leien dakje, tot hij vijf jaar geleden – tijdens een ongelukkig moment – zijn voet stootte. Wat in eerste instantie onschuldig leek, bleek later in het ziekenhuis toch tegen te vallen. Werken op het dak zat er voor hem niet meer in. Hennie: “Gewoon klote was dat. Het deed echt heel veel pijn.” Maar na slechts een kort weekje thuis te hebben gezeten ging hij alweer aan de slag het magazijn. Zo legt hij uit: ”Ik houd niet van stilzitten en wilde graag weer aan de bak. Op mijn krukken liep ik toen te ‘banjeren’ door het magazijn, op zoek naar wat eenvoudige klusjes.”

De stap naar verreikerchauffeur

De klusjes in het magazijn waren logischerwijs geen langdurige oplossing voor Hennie. Daarom is hij samen met eigenaar Lars op zoek gegaan naar een oplossing. Hennie: “Ik vergeet nooit meer dat Lars tegen mij zei: Hennie, jij hoort bij de inboedel we moeten wat nieuws voor je bedenken. Dus toen zijn we samen gaan kijken bij een bedrijf waar Merlo’s en verreikers verkocht worden. Op die manier kon ik gelukkig toch nog bij Weijerseikhout blijven werken en van waarde zijn voor het bedrijf. Na het behalen van mijn veiligheidscertificaat kon ik direct aan de slag op mijn eerste project in Velp!”

Steeds weer een nieuw project

Inmiddels werkt Hennie al meer dan vijf jaar met zijn geliefde Merlo op diverse projecten. Hennie: “Ik vind het erg leuk om met mijn Merlo steeds weer op een nieuw project te komen! Het leuke hieraan is dat je steeds weer een gezellig praatje kunt maken en echt alle collega’s uit het bedrijf tegenkomt. Mijn favoriete collega? Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor Marcel van het magazijn. Met hem heb ik veel samengewerkt en kan ik goed lachen. Maar ook Amber en Lobke behoren tot mijn favorieten, met die twee zit ik samen in de activiteitencommissie.”

Actief lid activiteitencommissie

Naast zijn reguliere werkzaamheden is Hennie al meer dan 10 jaar actief lid van de activiteitencommissie. “Binnen de activiteitencommissie organiseren we alle personeelsuitjes bij Weijerseikhout. Denk aan de bouwvakbarbecue, het kerstfeest, de teamuitjes en het sinterklaasfeest. Waar ook alle kinderen uitgenodigd zijn. Het meest bijzondere uitje? Dat vond ik toch wel het weekendje weg naar de Nürnbergring, waar we in 2019 met de hele bende naar toe zijn gegaan. Dat was op zijn zachts gezegd een heel avontuur..”, lacht Hennie.

Wist je dat we inmiddels op méér dan de helft van onze projecten standaard werken met een Weijerseikhout kraan?

Meer verhalen met klasse

  • 2023 van start met Weijerseikhout ontwikkeldagen
    De eerste week van het nieuwe jaar staat bij Weijerseikhout – traditiegetrouw – in het teken van ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeldagen laten we het werk …
  • Van dakspecialist naar verreikerchauffeur
    In “verhalen met klasse” vertellen collega’s van Weijerseikhout een persoonlijk klasse verhaal. Dit keer is het de beurt aan Hennie Janssen (60), die al bijna …
  • Samen sterk teambuildingsdag groot succes!
    Samenwerken, verbinding zoeken en elkaar blindelings vertrouwen: tijdens onze allereerste samen sterk teambuildingsdag op 15 juli stonden deze elementen centraal. Tijdens deze dag hebben alle …