2023 van start met Weijerseikhout ontwikkeldagen

De eerste week van het nieuwe jaar staat bij Weijerseikhout – traditiegetrouw – in het teken van ontwikkeling. Tijdens de ontwikkeldagen laten we het werk op onze projecten voor wat het is en staan we samen stil bij onderwerpen als kwaliteit, veiligheid, gezondheid & milieu. Zo ontwikkelen we ons samen verder! Benieuwd hoe deze dagen er precies uitzagen? We nemen je graag mee!

Maandag 9 & dinsdag 10 januari
Op maandagochtend om 07.00 uur trapten we gezamenlijk af met een overheerlijk nieuwjaarsontbijt. Daarna konden al onze collega’s van de uitvoering aan de slag. Zij volgden zeven workshops: technische training, omgaan met gedrag van bewoners, fysieke belasting, teambuilding, veilig werken, EHBO en een update van team support.

Workshop 1: zo verminder je fysieke belasting
Hoe kan je slimmer werken en daarmee jezelf minder belasten? Dat stond in de eerste workshop centraal. De trainers van Buro voor Fysieke Arbeid gaven verschillende tips en handvaten om op een duurzame manier om te gaan met fysiek werk. Bijvoorbeeld door te laten zien hoe je slimmer zonnepanelen tilt.

Workshop 2: hoe ga je om met het gedrag van bewoners?
Hey, wat maken jullie veel herrie zo vroeg in de ochtend, moet dat nou?’ Op onze projecten krijgen we veel te maken met bewoners. Hoe reageer je het beste op verschillende soorten situaties? En wat brengt jouw eigen reactie teweeg? Bij deze training in ’t Zwaantje leerden we samen hoe je dit (nog) slimmer aanpakt. Gewoon door het te doen en te oefenen met acteurs. Een hele leerzame workshop van Buro Miek.

Workshop 3: een team, een taak
Weet jij wat de belangrijkste elementen van een sterk team zijn? In deze workshop stond vertrouwen, conflicten, betrokkenheid, verantwoordelijkheid & resultaat centraal. Wat betekenen deze termen voor jou? En wat – denk jij – dat er nodig is om dit binnen het team te creëren? Door hier samen mee aan de slag te gaan kregen collega’s (in)zicht in elkaars denkwijze en handelen. Erg handig, want zo worden we als team samen nog sterker!

Woensdag 11 januari

Workshop 4: Lean Lego Workshop
In korte tijd je organisatie slimmer, efficiënter – oftewel meer lean – inrichten. Dat leerde we door tijdens de workshop van Leanent een fictieve productieorganisatie na te spelen. Het doel? Ieder gesimuleerd ‘productiejaar’ meer LEGO bouwwerken bij de klant krijgen. Door steeds weer een verbeterslag in het proces en teamdynamiek aan te brengen leerde we ervaren dat je in korte tijd ingrijpende verbeteringen kunt realiseren. Door regelmatig de vertaling de praktijk te maken nemen we de inzichten die we gekregen hebben mee naar de werkvloer.

Preventief Medisch Onderzoek (PAGO)
Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt zeker voor je gezondheid. Daarom stond er de hele week een bus waar collega’s de kans kregen om een preventief medisch onderzoek uit te laten voeren. Hoeft niet, mag wel. Ruim 80% van alle collega’s heeft hier gebruik van gemaakt. Zij hebben zich onder andere laten checken op bloeddruk, gewicht, BMI en glucose. Belangrijk onderdeel was ook het persoonlijke gesprek waarin collega’s advies kregen voor een gezonde(re) leefstijl.