Zo vader zo zoon: Martien en René Wijers

Naast collega’s, ook familie: dat zien we vaker bij Weijerseikhout! In de rubriek ‘zo vader, zo zoon’ gaan we met ze in gesprek. Want hoe is het om samen te werken met je vader of zoon? En verandert dat je band met elkaar? Martien Wijers en René Wijers vertellen ons er meer over. Lees snel verder!

Hoe zijn jullie bij Weijerseikhout terecht gekomen?
Vader Martien is al in 1988 begonnen bij Weijerseikhout. Een hele poos geleden! “De goede oude tijd”, glimlacht Martien. Tijdens de crisis werkte hij een tijdje ergens anders, maar sinds 2013 is hij weer vast onderdeel van het team. Zoon René werkte eerst ergens anders, maar kwam wel regelmatig een kijkje nemen op de vrijdagmiddagborrels van Weijerseikhout. Daar leerde hij de familiecultuur en het gezellige bedrijf al kennen. Op zijn twintigste – zo’n 13 jaar geleden – tekende ook hij zijn contract bij Weijerseikhout. Martien vertelt: “Toen René zijn handtekening zette, was ik enorm trots. En ik ben blij dat hij nog steeds werkt voor dit leuke bedrijf.”

Hoe vinden jullie het om samen te werken?
We hebben lang samengewerkt in hetzelfde team. Martien vertelt: “Ik was best streng voor René. Ik heb natuurlijk het beste met hem voor en wilde graag dat hij zo goed mogelijk zijn werk uitvoerde. Daar had ik soms misschien wat in kunnen minderen.” René vertelt daar lachend achteraan: “Ja, op een gegeven moment had ik door dat ik toch iets anders werd aangesproken dan de anderen in het team. Maar het is wel altijd heel leuk geweest om samen te werken voor Weijerseikhout. Ik heb veel van mijn vader geleerd!” Inmiddels zitten ze in andere teams, maar ze komen elkaar nog genoeg tegen. Bij de verschillende bedrijfsuitjes bijvoorbeeld of ze nemen een kijkje bij elkaar op het project!

Welke functie hebben jullie?
Martien werkt als teamleider bij Weijerseikhout en stuurt zijn eigen team op de bouwplaats aan. Dat doet hij nog altijd met heel veel plezier. René is begonnen als timmerman bij Weijerseikhout, maar besloot na twee jaar dat hij ook wel graag het dak op wilde. Inmiddels werkt hij als ervaren kraanmachinist op verschillende projecten. René: “Tijdens een van de samen sterk-sessies, heb ik aangegeven dat een functie als kraanmachinist mij wel iets leek. Weijerseikhout heeft daarin direct meegedacht: ik mocht aan de slag met de cursus. Nu draai ik met mijn eigen kraan op verschillende projecten mee. Dat bevalt goed!”

En buiten werk om? Zien jullie elkaar veel?
René is nu aan het verbouwen en zijn vader helpt hem daar mee. Ze vertellen: “We komen veel bij elkaar over de vloer. Voor de verbouwing inderdaad, maar ook in het weekend met de kinderen. Dat is altijd heel gezellig. En het liefst onder het genot van een biertje!” Of ze het regelmatig over werk hebben? “Het is wel echt leuk dat we kunnen napraten over werk. We begrijpen elkaar gewoon.”, aldus René.

Zie jij jezelf ook wel werken bij Weijerseikhout? We hebben een aantal leuke vacatures open staan! We leren je graag kennen.