Voorzitter Marc vertelt over 3 jaar ondernemingsraad (OR)

Wist je dat het wettelijk verplicht is om iedere 4 jaar een nieuwe ondernemingsraad te kiezen?  De afgelopen jaren vormden Michael, Lobke, Danny, Eugen, Hans & Marc samen de allereerste ondernemingsraad van Weijerseikhout. De hoogste tijd dus om eens in gesprek te gaan met voorzitter Marc Rodrigues. Hoe vond hij het voorzitterschap? Welke successen hebben ze bereikt? En gaat hij zich opnieuw verkiesbaar stellen voor een nieuw termijn? Je leest het hier.

OR-vergaderingen

De afgelopen 3 jaar is de OR gemiddeld vijf keer per jaar samengekomen voor zogenoemde OR-vergaderingen. Voorzitter Marc licht toe: “Tijdens deze vergaderingen bespreken we met het management allerlei belangrijke punten die op onze agenda staan. Dat gaat echt over vanàlles: van praktische dingen als tankpassen tot het bespreekbaar maken van grotere thema’s als veilig werken op de bouwplaats.

De toekomst van Weijerseikhout

“Het afgelopen jaar was de toekomst van Weijerseikhout een belangrijk thema op onze agenda”, gaat Marc verder. De aankomende jaren gaan een hoop teamleiders van Weijerseikhout met (welverdiend) pensioen. Marc: “Hoe zorgen we ervoor dat we dit als organisatie goed opvangen? En dat de teams in balans blijven? Het blijven opleiden en ontwikkelen van onze eigen collega’s is daarvoor essentieel. Maar ook het behouden en binden van de mensen die er nu al werken.”

Voorzitter Marc Rodrigues

Trots op successen

Om collega’s nóg meer aan Weijerseikhout te verbinden, is de OR actief betrokken geweest bij de uitwerking van nieuwe arbeidsvoorwaarden. Marc: “Herinner jij je de eindejaarsbonus van afgelopen jaar nog? Of de bindingstoelage die onlangs bekend is geworden? Allemaal voorwaarden waar wij samen met het management over in gesprek zijn gegaan. En inmiddels zijn al die nieuwe voorwaarden ook daadwerkelijk ingevoerd. Dat maakt me een enorm trotse voorzitter!”

En.. stel jij opnieuw verkiesbaar volgend jaar?

“Zeker weten! En ik roep hierbij al mijn collega’s – die een steentje willen bijdragen – op om dit ook te doen. Zo heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat je in de OR écht het verschil kunt maken. Je krijgt zicht op besluitvorming en hebt invloed op belangrijke knopen die doorgehakt moeten worden. Bovendien ontwikkel je jezelf en leer je collega’s door de hele organisatie heen kennen.”