Nieuwjaarsontbijt & workshops: 2024 van start met de jaarlijkse Weijerseikhout ontwikkeldagen

Ieder jaar trappen we het nieuwe jaar af met de Weijerseikhout ontwikkeldagen. Wat we dan doen? In deze dagen nemen we de tijd om verschillende workshops te geven aan onze collega’s. We zetten onze projecten even op pauze en focussen ons op de thema’s kwaliteit, veiligheid, gezondheid & milieu. Benieuwd hoe de ontwikkeldagen er dit jaar uitzagen? We nemen je mee in dit artikel!

Maandag 8 januari & dinsdag 9 januari

We startten op maandagochtend vroeg: om 07.00 uur stond er een heerlijk & uitgebreid nieuwjaarsontbijt klaar bij ’t Zwaantje in Mook. Fijn om elkaar weer te zien na de vakantie en samen op te starten. Na het ontbijt werden onze collega’s verdeeld in groepen en gingen ze aan de slag met verschillende workshops.

Workshop 1: Logisch werken (Lean)

We zeggen het wel vaker: niet harder werken, maar slimmer werken. Op basis van projectfoto’s gingen onze collega’s aan de slag met de workshop logisch werken. Want het begin van slimmer en dus logisch(er) werken, is je bewust zijn van wat je doet! Door samen de foto’s te bekijken, ontdekten we een aantal verspillingen in ons werk. Denk aan het onnodig verplaatsen van materiaal, voorraden die niet direct nodig zijn voor de klant, overbodige processtappen en meer. Dit gaf mooie inzichten om ons werk slimmer in te richten.

Workshop 2: Leiderschap & samenwerking

Een goede leider zijn: hoe doe je dat nu eigenlijk? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen op een fijne manier samenwerkt? In deze workshop haakten we in op verschillende communicatiestijlen en werd voorkeursgedrag zichtbaar. Het doel? Elkaar beter leren begrijpen en daardoor nóg fijner samenwerken.

Workshop 3: Generatie & inclusie

De workshop generatie & inclusie werd verzorgd door Buro Miek. In spelvorm – het bekende ‘over de streep’ – werden collega’s zich bewust over verschillen tussen collega’s. Denk aan generatieverschillen, cultuurverschillen of verschillen in normen en waarden. Ben je hier bewust(er) van, ontstaat er ook meer begrip.  Erg leuk en leerzaam!

Woensdag 10 januari

Op woensdag was het tijd voor de workshops voor onze collega’s op kantoor. Ook zij gingen aan de slag met de workshops generatie & inclusie en leiderschap & samenwerking. Die laatste had wel een iets andere invulling: tijdens deze training werd er gebruikgemaakt van de DISC-profielen, opgedeeld in vier vlakken. Deze profielen (en bijbehorende kleuren) staan voor type gedrag, talenten en manieren van communiceren. Door vragen te beantwoorden, verzamelden collega’s zich in de verschillende vakken. Het resultaat? Het werd gauw duidelijk hoe collega’s vraagstukken aanvliegen en oplossen. Aansluitend gingen we hierover met z’n allen in gesprek. Een fijne manier om zo een beeld te krijgen van de verschillende communicatiestijlen.

PAGO bus

Ook dit jaar stond tijdens de ontwikkeldagen de PAGO bus weer voor ons klaar. Bij Weijerseikhout vinden we de gezondheid van onze collega’s enorm belangrijk. En voorkomen is beter dan genezen. Daarom kreeg iedereen de kans om een preventief medisch onderzoek uit te laten voeren. Denk aan een check op bloeddruk, gewicht, BMI en glucose. Ook ging de arts in gesprek over hoe je andere keuzes voor een gezonde(re) leefstijl kunt maken.