pr211105_139_edited.jpg
overlaygroen1_edited.png
Hans Janssen - teamleider (1).jpg
Jeroen Janssen - Calculator & adviseur (1).jpg

Jeroen Janssen & Hans Janssen

Zo vader, zo zoon: Hans & Jeroen Janssen 

Ruim 35 jaar geleden ging Hans Janssen zijn twee oudere broers achterna. Hij ging het dak op bij Weijerseikhout. Zo vertelt hij: “Het samenwerken met familie heeft voor- en nadelen. We konden het goed met elkaar vinden, maar als jongste broertje kreeg ik ook regelmatig commentaar. Als familie zijnde durf je alles tegen elkaar te zeggen”. Toch weerhield dit hem er niet van om - heel wat jaren later - bij zijn jongste zoon het vak te introduceren. In 2010 startte Jeroen bij Weijerseikhout. Tot op de dag van vandaag werken ze hier beiden nog steeds. Hoe is het om samen bij hetzelfde bedrijf te werken? Je leest het in zo vader, zo zoon! 

blog.png
clock (1).png

3 min

Twee druppels water

Hans: “Ik begon Jeroen al mee te nemen op zijn 16e, voor wat vakantieklusjes. Dat ging eigenlijk direct goed. Hij was erg leergierig een heeft al snel een opleiding tot dakspecialist gevolgd.” Jeroen voelde zich bij Weijerseikhout op z’n gemak en zag  geen verschil tussen werken met zijn vader en andere collega’s: “Je moet het toch met zijn allen doen”. Toch was het voor Hans even wennen om met zijn pas gestarte zoon te werken.

Van vakantiebaan tot calculator 

witte-streepjes.png

“Vooral toen Jeroen nog onervaren was lette ik extra op hem. Maar dit veranderde toen hij meer handigheid in het werk kreeg. Als we samen werken valt het me op hoeveel we op elkaar lijken. We praten hetzelfde, we handelen hetzelfde. Handig want je begrijpt elkaar. Al zijn we beiden ook erg eigenwijs, dat kan nog wel eens botsen.” 

Na een aantal jaar als dakspecialist te hebben gewerkt besloot Jeroen in 2017 een cariérreswitch te maken van de bouwplaats naar kantoor. Hij ging aan de slag als calculator. “Toen Jeroen met het nieuws kwam dat hij op kantoor wilde beginnen dacht ik eerst dat dit niets zou worden. Hij is een echte doener, net als ik. Maar hij wilde het graag proberen en vond het werk leuk. Ik ben supertrots op hem dat hij zich zo ontwikkeld heeft”. Hans blijft zelf het liefst als teamleider werken. “Tuurlijk wordt het werk wel wat zwaarder nu ik ouder ben. Zo heb ik de optie gekregen om een kraan te besturen. Maar dat is niets voor mij. Ik blijf het liefst het vakspecialistische werk doen. En bij Weijerseikhout natuurlijk. Ik ben tussendoor een paar jaar weggeweest, maar kwam snel weer terug. Zoveel leuker hier, daar kan geen ander bedrijf tegenop!”

jeroen%20%26%20Hans2_edited.jpg

De rollen zijn omgedraaid

Doordat Jeroen op kantoor werkt en Hans met de buitendienst meedraait zien ze elkaar tegenwoordig een stuk minder tijdens het werk. In hun vrije tijd zoeken ze regelmatig elkaars gezelschap op. Jeroen: “we houden beiden van lekker eten en een drankje op zijn tijd. Ook gaan we af en toe een weekendje weg met de familie, supergezellig! Ik vind het jammer dat ik mijn vader nu minder zie op het werk”. Wel zijn ze in het weekend nog steeds samen op het dak te vinden. “Nu – 13 jaar later – ga ik juist met Jeroen mee voor klusjes in het weekend. Dat ik als vader met hem meega als hulpje vindt hij natuurlijk maar al te leuk”, lacht Hans.  

up-arrow (groen).png